MENARA GADING


RANDOM PICTURES
My Convo Day 16/5/2015
Foundation in Law
Bachelor of Corporate Administration (Hons)














Find a place where there's joy, and the joy will burnt out pain. Thank you Allah, mak abah, siblings, teachers, lecturers, friends, 4 avengers and everyone in my life. without all of these precious person, I couldnt able to stand here. This is not mine, this is ours.

Gelora MAS



Lebih kurang 5 tahun lepas, sebelum masuk foundation in law UiTM, aku ada apply TAME dengan harapan nak jadi engineer seperti abg. Fikiranku pada masa tu kerjaya engineer bagi seorang perempuan sangat rare dan cool. Tak berapa lama lepastu aku dapat panggilan temuduga. Reaksi mak biasa, mak tak kisah tapi abah macam tak suka. Pernah satu hari aku suarakan kembali hajat nak interview, abah betul betul marah sampai hempas pintu bilik. Abah marah sampai cakap abah dah buang semua borang borang uitm dan x-ray. Tapi mak senyapsenyap bagitahu abah sorok semua tu dalam almari baju. Hampir seminggu sebelum daftar uitm, aku langsung tak bercakap dengan abah. kata abah biarlah abg sorang je engineer, abah betulbetul nak aku sambung undangundang masa tu. Dek kerana abah betul bekeras, aku redha dan melangkah kaki sebagai pelajar UiTM. barubaru ni aku selesai istiadat konvo untuk peringkat degree. alhamdulillah. dan sekarang aku sedang sambung untuk peringkat master.

Aku redha dgn keputusan abah. aku percaya pasti ada hikmah. Dengar cakap orang tua pasti ada keberkatan nasihat salah seorang kawan aku. Harini baru aku rasa kesan dengan katakata abah. kalau aku tak dengar cakap abah 5 tahun dulu mesti aku dengan abg tengah susah hati sekarang. Dengan gelora yang melanda MAS hari demi hari, pelbagai inisiatif dan langkah di atur. strategi demi strategi di susun. aku nampak gusar di wajah abg, kerisauan di wajah mak dan kebimbangan di wajah abah yang hampir setiap hari bertanya perkembangan MAS. apatah lagi keluarga beribu staff MAS yang lain pasti berkongsi rasa yang sama..

Hari ini, ayuh  doakan abg. Ayuh rakyat Malaysia doakan beribu staff yang kehilangan pekerjaan. Semoga dipermudahkan urusan dan diperluas rezeki. Jangan putus asa, terus melangkah. Terus berjuang. In Sha Allah. Kasih sayang ALLAH luas.

Amin~    
 
Copyright (c) 2010 SEKENCANG ANGIN