KENCANG! MUSUH AKU


Kalau bicara kau harus jadi bicara kami,
Kalau fikiran kau harus jadi fikiran kami,
Kalau perlakuan kau harus jadi perlakuan kami,
Kalau apa kau cinta perlu jadi cinta kami,
Kalau kebencian kau harus jadi kebencian kami,

Dan kalau yang "lain" dari kau itu kau hinakan, kau burukkan, kau cuba jatuhkan.


Kunfayakun Allah kembalikan kehinaan itu pada kau.

Dan percayalah, takkan bahagia manusia yang perlu semua makhluk dalam takuk dia.

Bicara yang baik, lakukan yang baik, pikirkan yang baik. 

Setiap itu, doa. Dan setiap katakata atau doa pada manusia Allah "pulangkan" pada kita.


Allah al-musta'an.

Peringatan utk aku dia dan engkau, not everything is all about what you want it to be.



NurDianah

KENCANG ! KARIKATUR OLEH FIRDAUS HUSAIN @ TUYUK

Assalamualaikum.

Hi , Salam Ramadan kepada semua muslimin muslimat penduduk bumi. Apa macam puasa ? ada baik ?  Nampaknya seperti sudah lama sekencang angin tidak mengpublish entry baru. Cuti semester bagi pelajar degree uitm sudah bermula jadi di kelapangan ini, boleh lah curi curi masa menhapdate blog sekencang angin supaya sekencang angin tidak luput di telan masa . gitewww.

well, beberapa hari sebelum balik kampung sempena cuti semester, Firdaus Husain telah menghadiahkan karikatur hasil karyaaanya . Oh ya, bukan untuk ryn sahaja , malah untuk kawan kawan jugak. Yippi

Jadi sebagai entry pemanas [padahal malas nak menaip], mari kita layan karikatur karikatur yang firdaus lukiskan untk ryn dan kawan kawan =)


















Sebenarnya banyak lagi karikatur yang dilukis oleh firdaus. nanti lain masa kalau rajin ryn upload lagi. hikhok.

Jadi sebagai tanda terima kasih , ryn dan mira telah mengkarikatur kan gambar firdaus .

 amacam , sama dakkkkkkk ? gahagaha . #pengsan 



untuk menempah karikatur pada Firdaus ,mana la tau nak karikatur for birthday event ke , college/university event ke, befday girl befday boy ke, memusim orang kawen ni karikatur orang pakai baju pengantin pon setailll jugak . engkorang boleh terus direct ke facebook dia [klik sini] atau engkorang boleh melihat hasil karya karya dia di fanpage Biaswarna Studio . Beliau bukan sahaja mengambil tempahan atas talian malah beliau juga turut terlibat dengan banyak live caricature event di sekitar Selangor, Kuala Lumpur, Melaka dan Johor .

Jadi , majulah sukan untuk negara #tetibe .larik topik . dah babai !
 
Copyright (c) 2010 SEKENCANG ANGIN