Time Flies

Assalamualaikum.
Hai. err hai. okey awkwardnya rasa !
Lama sangat tak hapdet blog. Lama sangat tak berjiwa.
Lama sangat tak ketentuan hala. Lama sangat hilang rasa.

ada lagi ke orang nak baca blog ni ? well takpelah.

nak bagitau ni, umur i dah 22 tahun! dedulu aktif blog mase umur awal 20-an, kemahen semangat time tu. sekarang ke lautttt. nak bagitau lagi sekarang i dah semester akhir ! maksudnya sem ni last sebagai pelajar ijazah sarjana muda di uitm (insha allah), tak sabar nak grad tahun dpn.nak pakai jubah konvo oit. kesian kot jadi foundation student macam i tak merasa konvo macam budak2 dari diploma. wuwuu. maksud semester akhir ni faham faham jelah dugaan nye pun sangatla besar. report, practical, reseach, mock meeting and yada yada.





nak bagitau lagi sekarang i da pakai braces. pasang seminggu sebelum raya haritu. eh sape cakap pakai braces sakit ? kalau i jumpa i cium ciumm dia, saje buat i takot takot nak pakai dulu. bytheway, takla sakit pon. masa raya hari tu bole je bantai rendang daging itik ayam lembu kebau bewak semua. sakit masa cabut jelah kot. tu pon ade bius tak rasa apa pun rasa mcm batu bertemu batu je (playar kene gigi). sekarang gigi dua bawah dah rapat, struktur gigi atas pun mcm da nak sama sikit. tp still a long journey to go because gigi yang cabut tu belum rapat lagi.



emm lagi nak cerita apa ya! ouh haaaa, tahun depan i nak kawen. kahkah. okey ini tipu. hehe tahun depan ingat nak sambung master. senior senior , ICSA or Master mana lagi better eh ? 

ohh ya lagi satu nak ucap Selamat Hari Raya Aidiladha untuk semuaaaaaa (ade lagi ke orang baca) . semoga hari raya aidiladha ni memberi kita lebih kesedaran tentang pengorbanan, keikhlasan dan rahmat Tuhan. Insha Allah.

baju raya haji recyle baju raya puasa, kene jimat cermat. minyak dah naik sekarang! eh engko tanya ape kene mengena ? sekeh kang!



random post random talk random people. i just missing this blog so much ! kalau ade sesape baca post ni jangan lupa komen eh. cukup buat aku rasa ada orang lagi baca apa aku post sobs  eh da la. babai .


#gaya tulis blog pon rasa semacam je sekarang. effect proses penuaan kot ~

KENCANG! KEKECEWAAN DAN KEGAGALAN

Sejak akhir akhir ini. Banyak peristiwa peristiwa 'kehilangan' yang saya alami. Tak kurang dengan itu, banyak kekecewaan yang saya hadapi kerana 'kegagalan' mendapatkan apa yang saya nak. 

Menangis. Sedih. Murung beberapa ketika.

Sampai satu masa, saya tersedar. Allah dah balas doa doa saya. 

Dijauhkan dari rendahnya iman, kejahatan, dan musibah. 


Yakin. Doa. Sabar.

Setiap yang berlaku pasti ada hikmah. Saya percaya . Dan itu buat saya kembali tersenyum 

Allah menghapuskan apa jua yang dikehendakiNya dan Ia juga menetapkan apa yang dikehendaki. Dan ingatlah pd sisiNya 'Ibu segala Suratan' (Ar-Ra'd : 39)


bila kadang kadang hati rasa gundah gelisah, itu bisikan syaitan untuk merosakkan fikiran dan membuat kita lemah akidah dan iman. zikirlah. dengan mengingati Allah hati akan menjadi tenang.
 
Copyright (c) 2010 SEKENCANG ANGIN