KENCANG! Gambar Sekitar Perhimpunan Save Syria Save Gaza bersama GENG GELABAH

Assalamualaikum . and yes saya baru update entry pasal event yang dah lamaaaa sangat dah . Maaf baru berkesempatan . Pada 9 Disember lepas , saya dengan senang hatinya join Geng Gelabah kat stadium Melawati memeriahkan majlis yang penuh barakah ini .








kartunis Firdaus Husain aka Tuyuk [baju merah] , napi [baju biru] bersama sama Ustaz Nazmi Karim .






ketibaan Ketua Kesatuan Ulama Syria Sheikh Dr Ali As Sobuni. Masa ni rasa gementar dan takut sangat , yelah first time dapat berjumpa secara live depan mata orang alim ulama besar .. dan pemuda pemuda berbaju oren dan orang awam mengucap ALLAHUAKBAR beramai ramai lantas membuat satu stadium bergema , 






Penganjur menyediakan kain rentang untuk orang ramai mengekspresikan perasaan masing masing di sini





Luahan rasa di kain rentang , beberapa minit kemudian penuh kain rentang ni dengan kata kata dan pelbagai lukisan .






Sebahagian rakan rakan GENG GELABAH . dari kiri abg bryan , firdaus husain and aku napie . and yess , yang bertudung tu saya yang sedang fokus mendengar ceramah . ehemm .





Barang jualan booth GENG GELABAH . semua ni hasil tangan anak anak muda berbakat ni tau . awesome sangat ! 






Pakcik Firdaus husain sedang fokus menghasilkan karya nya .







ada la juga sekeping dua gambar kat sini , hihi #suka !






suasana sekitar .





ohh ya ahli GENG GELABAH jugak ni , spikey . berbakat dalam bab melukis dan menyanyiiii ^^, hasil khat dia pon awesome sangat . ok next entry nanti nak cerita pasal ni . kalau nak usya hasil khat dia , klik sini 
KHAT ATAS NAMA . sticker sticker mase event save gaza ni pon die yang design tau , cool dan cantik cantik , habis hasil jualan sekejap je .











bytheway, dari atas sampai bawah cakap pasal GENG GELABAH tapi mesti ada yang belum tahu ni . Geng Gelabah adalah sekumpulan manusia yang inginkan kebebasan bekarya tanpa risiko . Mereka juga ada terbitkan komik mereka sendiri . Ini lah yang kita patut banggakan , anak muda yang ada berkeazaman dan ada hala tuju yang jelas dan berdiri di atas kaki sendiri bagi memperkembangkan potensi diri . Thumbs up GENG GELABAH . dapatkan komik komik terbitan mereka di sini KOMIK GELABAH , Ada macam macam komik yang menarik antaranya BUJANG , NGAP dan KOMIK GELABAH . saya dah baca dan sangat sangat berbaloi kerana penceritaan dan kartun yang comel betul betul mencuit hati . Yang penting harganya pon berpatutan . Cuba lah try baca !




Kesimpulan dari event ni , banyak benda baru yang dapat belajar . Alhamdulillah dapat jumpa para alim ulama , ustaz ustaz . dengan ceramah dan tazkirah ... bantu jualan booth GENG GELABAH , membeli sambil menderma . jumpa kawan kawan baru dari GENG GELABAH . asalnye kenal Firdaus Husain je [kartunis pertama yg aku kenal ] , tapi sekarang dah kenal abg bryan [boleh ambil tempahan baju untuk pelbagai event] , aku napie [komik bujang die BEST ! ] , spikey [pandai design2 , jgn lupa lawati KHAT ATAS NAMA] and nafi kawan firdaus [driver malammm tu, hee] . Yaa mereka mereka sangat sporting and easy going ..Yang paling menggembirakan dapat baju free dr abg bryan , dapat button free , karikatur perempuan comel dari aku napie , dapat sticker free dari spikey . and all these precious memories you can not buy at anywhere . thanks a lot .



Sumber Gambar GENG GELABAH

0 0 orang suka entri ini:

 
Copyright (c) 2010 SEKENCANG ANGIN